Coșul meu
0
0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

contact : 0726.309.824
0721.209.338

Nutrienti drojdii

Drojdiile uscate active sunt produse pentru industria vinicolă în formă liofilizată, viabile dar în fază latentă, necesitând atât rehidratare cât și hrănire pentru a-și putea îndeplini funcțiunile. În faza de rehidratare, celulele de drojdie au nevoie de a absorbi carbohidrați, aminoacizi, vitamine, acizi grași, etc., pentru a se dezvolta și a produce fermentația mustului în care se află, iar enologia modernă a identificat metode prin care îmbogățește apa de rehidratare cu componenți nutritivi complecși, în afara zahărului, așa cum era cunoscut în mod uzual. Gestionarea adecvată a fermentației alcoolice este baza succesului în vinificație și este esențială atât pentru epuizarea completă a zaharurilor prezente în must, cât și pentru a obține vinuri în conformitate cu cerințele de calitate și organoleptice solicitate. Un factor important care afectează viabilitatea drojdiei, este șocul osmotic inițial, pe care celulele de drojdie îl înfruntă odată introduse în must: celulele pierd energia pentru a menține echilibrul osmotic între interiorul și exteriorul celulei; această sursă de stres este amplificată de alți factori legați de compoziția musturilor, cum ar fi deficiențe în nutrienți, steroli, acizi grași, cât și de ​​prezența SO2, temperaturi scăzute (de ex. fermentația la vinurile albe). Prin urmare, este necesar deja din etapa de rehidratare, să asigurăm drojdiei condiții optime, pentru a aborda multiplicarea celulelor inițiale și ulterior să fie capabilă să finalizeze fermentarea în condiții normale, iar acest lucru se face prin folosirea nutrienților.

There are no products matching the selection.