Coșul meu
0
0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

contact : 0726.309.824
0721.209.338

Antioxidanti - Stabilizanti

Utilizarea aditivilor în stabilizarea vinului își propune să asigure, în etapa finală înainte de îmbuteliere, că nu există fenomene de alterare datorită formațiunilor coloidale ale vinului traduse în depuneri, precipitări sau suspensii. La modul general, această clasă de aditivi include toate produsele care asigură stabilitatea vinului in timp, din punct de vedere organoleptic (anti-oxidanți), vizual (materii coloidale colorate) și aciditate (precipitări tartrice).

Antioxidanți-stabilizanți sunt compuși specifici care asigură stabilitatea vinurilor împotriva acțiunii oxigenului, concentrând funcții specifice ale acidului ascorbic (antiradicalic), ale sulfiților (antioxidanți) și ale acidului citric (agent de chelare). Pe lângă aceste produse, acidul metatartric dezvoltă o acțiune stabilizantă împotriva precipitărilor tartrice, viteza acestei reacții fiind proporțională cu temperatura de păstrare a vinului, astfel încât, dacă vinul este păstrat la temperaturi mai ridicate, este oportună folosirea și a gumei arabice în soluție pentru completarea acțiunii stabilizante a acidului metatartric. Guma arabică este un produs natural, neutru gustativ, recoltat prin procedee specifice din ramurile unor arbori din familia salcâm. Este un coloid macromolecular, costituit din polizaharide care se asociază cu o fracțiune proteică și asigură stabilitatea proteică a vinului și implicit contribuie la creșterea complexității și catifelării acestuia.

Grid  Listă 

9 Produs(e)

pe pagină

Grid  Listă 

9 Produs(e)

pe pagină