Coșul meu
0
0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

contact : 0726.309.824
0721.209.338

Corectori de aciditate

Corectorii de aciditate sunt substanțe naturale, admise de legislația în vigoare, care, prin acțiunea lor produc modificarea acidității strugurilor, a musturilor și a vinurilor. Aceste produse enologice, sunt instrumente esențiale pentru a contracara efectul pe care un climat negativ îl are asupra maturării strugurilor și care poate genera deficit în profilul acidității naturale cu consecințe asupra producției. Realizarea unui pH optim, asigură inhibarea alterărilor oxidative și microbilogice a vinului și, garantarea stabilității și păstrarii în timp.
Practica de acidificare se realizează utilizând acizi organici prezenți în struguri, varietatea vitis viniferă care permit o scădere lejeră a pH-ului și o creștere liniara a acidității totale. În faza inițială este consiliabilă utilizarea acelor acizi organici cu impact asupra pH-ului indus, care au și valență de o eventuală corectare a acidității totale.

Practica de-acidificării se poate face prin utilizarea unor baze slabe, atât organice cât și anorganice, care prin alcalinitatea redusă și efect de salifiere în contact cu acidul tartric, permit creșterea lejeră a pH-ului și reducerea acidității totale. Utilizarea bicarbonatului de potasiu recomandată ca 1.3 gr/l, poate produce scăderea cu 1 gr/l a acidității totale și asigură conservarea vinului împotriva alterării aromei și culorii.

There are no products matching the selection.